Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 23.07.2018 08:44

Viimeviikolla hieman pyöräilyä, lentopalloa, leuanvetoa ja auringonottoa. Perjantaina Perävaarassa järjestyksenvalvojana, tanssiorkesteri Ässät oli esiintymisvuorossa.

Lauantaina kävimme veljeni Jukan kanssa viidyttämässä Puistolan porukkaa karaoke-esiintymisellä. Lauloimme kahdestaan 20 kappaletta vanhoja tunnettuja kappaleita. Laulut upposi kuulijoihin. Pyysivät uudestaan viihdyttämään heitä.

Toisessa blogissa enämpi viimeviikon tapahtumista.


Kommentoi SEKALAISTA SEKOILU KESÄLLÄ
11.07.2018 08:10

Morjesta kaikille sanoi varpaat toisilleen, kun ne kohtasivat.

Meittille on tainnut tulla kesä. Olen reissaillut, tehnyt duunia, heiman kuntoillut ja muuten vain löhöillyt.

Reissusta kakkos blogissa, hieman kuntoilusta. Pyörällä on tullut muutama kilometri mittariin, talviturkki heitetty nurkkaan, rantalentopalloa hakattu jne.

Maanantain polkupyörällä Soppelaan pelaamaan rantalentopalloa parituntia, puoliajalla kävimme pulahtamassa kemijojen puhtoisessa vedessä ja pelin jälkeen kävimme vielä uiskentelemassa, sitten polkupyörällä kotia Maanantaille liikuntaa yhteensä 5 tuntia.

Kyllä tällaisilla keleillä on lystimpi ajeleskella pyörällä, kuin juossa lönkötellä.


Kommentoi VOI NÄITÄ AIKOJA
10.06.2018 07:59

Näinhän se tämä meijän kesä menee jäitäpoltellessa. Olen odotellut, että se satelisi vielä lumet maahan asti. Saattaishan sitten hieman lämmetä.

Talvivarusteet pitää pukea, kun lenkille aikoo mennä. Pyöräilyä hieman häiritsee jatkuva satelu ja kovat tuulet.

Yksi ajolenkki on tullut tehtyä ja yksi hölkkäily taaskin PoronKuseman lenkin heittelin toissapäivänä. Mietiskelin hölkkäillessä, että miten nuo mäet on kasvaneet noin isoiksi. Nuorempana niitä ei huomannut olleskaan. Saati silloin, kun Juhannuksena juostiin kilpaa samaisella reitillä. Näin ne ajat muuttuu.

Lapsena / nuorena mäkiä hypellessä kaikki kumpareet tuntuivat isoilta, jopa Pöyliövaaran hyppyrikin. Nuorena juostessa mäkiä ei juurikaan huomannut. Nyt isosena kun katselee niitä kumpareita joista on lapsena hypellyt näyttää todella pieniltä kumpareilta ja ne mäet joissa juostiin kilpaa tuntuu nyt niin isoilta. Näin se tuo ihmisen mieli muuttuu, kun ikää tulee mittariin lisää.

Saappaat nähä tuleeko marjoja. Hillanlehdet tais mennä kovan sateen ja tuulen mukana, samoin mustikan kukintakin oli häippäissyt. No onkhan sitä ollut edes pöllyyttäjiäkään.

Oliskahan sitä itte pitänyt alkaa pöllyyttäjäksi? Taitais nekki pöllyytykset mennä hukkaan.

Eilettäin kävin Perävaarassa talkoilemassa. Maalasimme julkisivunpuolen kivijalan ja portaikot. Parkkipaikkoja tullaan uudistamaan, että autoilijoilla olis helpompi ajaa suhautella tanssiskelemaan. Viikon päästähän ne hulinat alkaa, kun Seireenit hyppää puikkoihin.

Ikimuistoiset muistot hiipi puseron sisään, kun maalailin kivijalkaa. Olen ollut nuorena tekemässä Perävaaran huvikeskusta ja Perävaaran eka tansseissa olin järjestysmiehenä.

Tämähän tais mennä vanhojen muisteluksi. Taijan tulla jo aika vanhaksi, kun pitää alkaa muistelemaan vanhoja juttuja. Toisaaltaa, mikäs on muistella vanhoja hyviä aikoja. Silloin kaikki oli toisin kuin tänään.

Aikoinaan oli kaikilla talkoohenki päällä, autettiin naapureita, rakennettiin yhdessä huvipaikkoja, hyppyreitä, pelattiin josjonkinlaisia pelejä, urheiltiin jne. Tänään tätä yhteisöllistä ei vain ole millään saralla.

Tänhään juopotellaan, ollaan kateellisia, ollaan kännykän kanssa naimisissa. On kaiken mailman Fasebuukkia, Twitteriä ym.

Lopuksi sitten pieni kevennys:

Terveyskeskuksessa oli menossa keuhkokuvaus. Vuorossa oli vain 160-senttinen Markku ja lääkäri joutui laskemaan huimasti kuvauslaitetta alemmaksi. Kiireissään hän laski sen niin alas, että kuvaan tuli vartalon seutu navasta alaspäin. Kuvauksen kohde sai kuvan valmistuttua kutsun hölmistyneen kunnanlääkärin puheille, joka yritti parhaansa mukaan tulkita kuvaa.

- Niin tuota, keuhkoputki on kovin komea ja mahtava, mutta hyvä luoja, kylläpä teillä on vaivaiset keuhkopussit!


Kommentoi VIILENIHÄN KELIT KUNNOLLA
05.06.2018 08:26

Johan se sieltä tulla jollotta, meinaan tuo takatalvi. Kovin heitti ilmat koleaksi. Sadettahan me kaikki toivoimme ja onhan se hieman sadellutkin, hyvä näin. Mutta eihän sitä samalla tarvis ilman kylmetä näin radikaalisti, kun toivotaan sadetta.

Viime viikolla oli kuitenkin vielä todella hyvät kelit, mutta kovat tuulet yltyi viikonloppua kohden. Tulihan tuota hieman pyöräiltyä viidenpäivän aikana, kilometrejä kertyi 225. Pisin päivälenkki oli 87 kilometriä. Leukoja tuli vedeltyä vaivaiset 130 kolmenpäivän aikana. Eikhän sitä siinä olekki tälläiselle tavikselle ihan hyvin viikon saldoksi, kun ottaa vielä huomioon, että alkuviikosta kävin jopa hölkkäilemässä 10 kilometriä.

Tälle viikolle ei vielä minkhäänlaista treeniä. Tänään olis kylläkin tarkoitus käydä hölkkäilemässä. Huom, jos ei sada. Mie taian olla sokerista, kun olen alkanut kattelemaan ilmoja kuntoilun lomassa.

Otetaampa lopuksi pieni kevennys pitkästä aikaa:

Manne oli ollut lääkärissä tutkituttamassa itseään, kun olo ei ollut paras mahdollinen. 

- No mitä lääkäri sanoi? Uteli vaimo.

- Käski jättää viinan pois.

- Sanoinhan minä, että kyllä lääkärit tietää, innostui vaimo. Sanoiko hän muuta?

- Käski lopettaa polttamisen.

- No sanoinhan minä, että kyllä lääkärit hommansa osaavat. Mitä muuta hän sanoi?

- Käski jättää seksi vähemmälle.

- Pyh, mitä ne lääkärit tietää!


Kommentoi HÖLKKÄÄ / KÄVELYÄ PORONKUSEMALLA
29.05.2018 08:54

Jälleen uusipäivä ja uudet kujeet. Vettäkin ripsittelee hieman, jo olis kyllä ihan hyväaika hieman sataakkin. Tulis nuo pölyt alas ja muutenkin luonto tarvii kosteutta.

Tänään aamusella ajelin pyörällä pienoisen lenkin. Mutta eilettäin kävin jopa hölkkäilemässä / käveleskelemässä kuuluisan poronKusemalenkin 10 kilsaa ja illalla Soppelassa pelattiin hietikkokentällä paljasvarpaisin lentopalloa. Vautsi kun oli siistiä pelata pehmeällä hietikolla.

Tässä heittelen hieman arpaa, että meniskö pururadalle hölkkäilemään, vai avaisko hiihtokauden tälle kesälle. Tietenkin olis kolmaskin vaihtoehto käydä pyöräilemässä, tai paras konsti olis tietenkin mennä sohvalle köllölleen ja nautiskella elämästä.

Hyviä syitä kyllä löytyis, ettei tarvis lähteä ulkoilemaan. Suksista pitäis voidella rullat, pyörä pitäis pestä ja huoltaa ennen ajoa, pururadalle pitäis kävellä ennen hölkkäilyä. Sohvalle tarvii vain kaatua ja alkaa loikoilemaan.

Palataampa sitten uudestaan asiaan, kunhan olen ensin päättänyt mitä mie aion seuraavaksi tehdä.


Kommentoi


©2018 layout130 - suntuubi.com